Bra att veta

Tag med foppa, stövlar eller liknande då det ofta är lågvatten och man får på ett par ställen kliva ur kanoten och lyfta den lite.

Paddla som längst till den södra delen av Hackarpsjön (ca 15 minuter efter den 4 e bron)

Det går givetvis bra att vända var man vill o paddla tillbaka.

Kanoterna ligger i direkt anslutning till ån så det är bara att lägga i och paddla iväg medströms!

 

Tyvärr har vi inte någon möjlighet att hämta några kanoter! Men det är kanske endast ett par ställen som det kan vara lite strömt så man paddlar lätt tillbaka igen!

I en kanot går det bra att vara tex. 2 vuxna och 2 små barn  (ca 8 år och yngre) en hund kan också få plats (max vikt i kanoten ca 300 kg) Ska ni vara fler i kanoten än 2 st så har vi plastboxar i två olika storlekar man kan sitta på!

Är ni ojämnt antal kanske det kan passa att hyra någon kajak också så kan fler få vara med o paddla ordentligt! Kajak brukar vara mycket populärt särskilt ibland ungdomar!

Sitt still i kanot/kajak särskilt när den är tungt lastad!

Har ni inte varit ute o paddlat så mycket tidigare så är det den som sitter bak som styr (Styrman) Det gör man lätt genom att sätta ner paddlen i vattnet o vinkla den (som ett roder) och man får byta sida ibland också! Det är bara att pröva sig fram och snart kan man det!😉

 

Vi har ca 18 kanoter. 3 enmanskajaker 1 fiskekajak och  en tvåmanskajak till uthyrning. SUP har vi tyvärr inte ännu men det går alldeles utmärkt att ta med sin egen och paddla I den vackra Högvadsån!

 

 

Boka i tid

2021 var det många som ville vara ute i naturen då det var ett säkert sätt att umgås på.
Så kommer det nog bli även under 2022

Boka därför gärna upp antalet kanoter så snart som möjligt för att inte riskera att det tar slut tills när du vill ut.
Du kan alltid flytta eller ta bort din bokning helt utan kostnad! Kommer ni spontant på att ni vill paddla så sms eller ring 076-0276130 så kollar vi om det går att lösa!

Fritt fiske utmed hela sträckan men släpp gärna tillbaka fisken ni inte behöver!

Betalning sker innan start med kontanter eller Swish!

Flytvästar ingår men tag gärna med själva så behöver ni inte prova ut några och kommer iväg fortare ut på ert paddlingsäventyr! Glöm inte lämna tillbaka västarna ni lånat!

Flytväst är obligatorisk att bära när ni paddlar hos oss!

Bad och grillplats (OBS! tag med ved eller eller kol) finns ca 20 min paddling ifrån startplatsen! finns också bänkar, toalett och en beachvolleybollplan här finns också grönytor som man kan ägna sig åt olika spel tex. fotboll, badminton, kubb. Här går också fint att slå upp tält och övernatta om man vill.

Det finns även en bra tältplats och fika ställe i Hackarpsjöns södra ände på vänster sida vid en liten brygga. Strax innan där på höger sida finns också  en brygga med en liten yta att rasta på och dessutom perfekt ställe för bad då det är sandbotten här!

Vill ni grilla så medtag grillkol eller ved. Det går också bra att taga med egen grill men var då noga att kolla upp så det inte är eldningsförbud! Och var alltid mycket noga med att släcka o städa upp efter er!

Väljer ni de röda paddlarna så var lite försiktig för de är mer ömtåliga än de andra! Annars är de mycket lätta o smidiga men dom gillar inte när man tex. tar spjärn mot sjöbotten!

Tänk på Allemansrätten INTE STÖRA INTE FÖRSTÖRA!

Tag med allt skräp hem igen! Och gärna mer om ni finner något!

När ni är färdiga lägg tillbaka allt på sin plats! Tack på förhand!

Skriv gärna i gästboken som ligger i brevlådan och dela med er utav eran äventyr! Mycket roligt att få ta del av er upplevelse!

När ni är klara skicka ett sms att ni är tillbaka och gärna en liten berättelse om hur ni haft det och gärna lite bilder det uppskattas verkligen!🙂🛶

076-0276130 Lars 

Jag och Emilia önskar er hjärtligt välkomna och hoppas på att ni ska få ett mysigt och trevligt äventyr!!

 

 

 

 

 

 

Så här kan ni kanske ta er förbi trädet som fallit ner!🤣🤣🛶
Fast nu är det lättare att ta sig förbi här för troligtvis har en snäll och förutseende
gäst haft med sig en yxa och huggt lite för att lättare komma fram upptäckte själv det
när jag var ute på fiske äventyr nyligen!

Kommentarer

22.07.2021 07:31

Kristian Gårdenfelt

Hej! Vi har bokat en kanot imorgon fm, avser två vuxna och två barn (12 och 14 år). Räcker en kanot alt behöver vi två?